A baby játszószőnyeg nem tartalmaz káros anyagokat

Néhány éve bombaként robbant az a hír, hogy a kutatók egészségre káros anyagokat találtak a kisbabáknak gyártott habszőnyegekben. Ennek hatására sok anyuka nagyon megrémült és attól kezdve tudatosabban vásároltak ilyen termékeket.

Pedig ma már olyan baby játszószőnyeg is kapható, ami nem tartalmaz semmilyen káros anyagot. A termék nem véletlenül kapta meg Németországban az ÖKO TEX Standard 100 minősítést. Nincs benne azoszínezék, ftalát és BPA, tehát a kicsik nyugodtan játszhatnak rajta, rágcsálhatják, bőrük közvetlenül érintkezhet az anyaggal, még akkor is, ha nagyon érzékeny a bőrük, esetleg ekcémás.  Akkor sem kell megijedni, ha netán a szájukba veszik az anyagát, mert ez semmilyen következménnyel nem jár, nem tudnak belőle darabokat leharapni sem! A pelenkázást és az öltöztetést is el lehet végezni rajta, hiszen az érzékeny bőrt nem irritálja.

Az antiallergén bébi játszószőnyeg kiváló, német minőségben rendelhető meg. A kopásállóságának köszönhetően jó választást, sok évre szóló befektetés. A megterhelést kiválóan bírja, tehát lehet rajta játszani, ugrálni, gyurmázni, autókázni vagy kisvonatozni. Anyag puha, ám mégis rendelkezik egyfajta tartással. A segítségével könnyen megtanulható a kúszás és a mászás, a járni tanuló babák talpa alól sem fog kicsúszni, mivel speciális, strapabíró felülettel rendelkezik.

A weboldalról háromféle méretben rendelhető meg. A legkisebb változata 120×120 centiméteres, amin a babán kívül még az anyuka is elfér, ezt ajánljuk például utazáshoz, nagyszülőkhöz, babamasszázsra. Ez azt jelenti, hogy a szülők és a gyerekek együtt játszhatnak rajta. Érdemes elgondolkodni a 160×160, illetve a 180×180 centiméteres változat megvásárlásán is. Ezeken még élvezetesebb a játék a nagyobb felületnek köszönhetően.

A baby játszószőnyeg egyik hatalmas előnye a sokoldalúságában rejlik. Lehet rajta például pihenni és aludni. Nem csupán a gyerekek használhatják, hanem a család többi tagja is. A hölgyek tornázhatnak, jógázhatnak vagy piláteszezhetnek rajta. A babák biztosan örülni fognak, ha az anyukájuk egy kicsit megmasszírozza őket a puha felületen. A babamasszázs köztudottan mélyíti az anya és a baba közötti kötődést és jó hatással van a baba kedélyére!

A tisztítása is nagyon egyszerű, hiszen csak le kell törölgetni szappanos vízzel. Folyadék- és víztaszító, ezért nem fogja magába szívni a nedvességet. A száraz ronggyal való megtörölgetése után azonnal lehet használni. A mosógépben maximum 40 fokban mosható. Ez sokkal egyszerűbb, mintha egy hagyományos szőnyeget kellene kitakarítani. Így az anyukák élete lényegesen könnyebb lehet, hiszen akkor sem kell hosszasan takarítaniuk, ha valamilyen „baleset” történik rajta.

A bébi játszószőnyeg nagyon szép, ezért remekül passzol a gyerekszobához. Hatféle színben lehet megrendelni. Nyugodtan rárakható a padlóra is, hiszen óv a megfázástól. Ha padlófűtésetek van otthon, akkor is nyugodtan használhatjátok! Hamar átveszi a kicsi testhőmérsékletét, játszhatnak rajta akár mezítláb is a gyerekek.

A kertbe is ki lehet vinni a habtapit, hiszen itt is nagyon élvezetes a játék. Könnyen berakható a sátorba a polifómok alá. Jól jön az úszómedence használatakor, mivel így a talajon lévő ágak és kövek nem szúrják ki a felfújt gumit. A kicsik puhább felületen mozoghatnak a medencében való lubickoláskor. A szőnyeg használata a piknikezéskor is jól jöhet.

A multifunkciós baby játszószőnyeg ára attól függ, hogy a szülők melyik méretet veszik meg.. Hosszú éveken keresztül segíthetik vele a gyermekük mozgásfejlődését. Amikor pedig éppen nincsen szükségük a habtapira, akkor csak össze kell csavarniuk. A tárolása nem lesz nehéz, hiszen kis helyen is elfér.

Az internetről kényelmesen és gyorsan meg lehet rendelni. Ez nagyon előnyös egy kisgyerekes család esetében, hiszen az elfoglalt szülők nem tudnak sok időt és energiát áldozni a válogatásra. A rendelés leadása után néhány munkanapon belül megérkezik a szőnyeg, aminek a kiszállítása teljesen ingyenes.