Autópályás szőnyeg EKO Játszószőnyegből

A Mom With Five blog szerzője izgalmas cikket írt az EKO Játszószőnyegről, ezúton is köszönjük!  A teljes szöveget és a hozzá tartozó összes fotót aMom With Five Blog oldalántudjátok elolvasni.

Autópályás szőnyeg EKO Játszószőnyegből

Négy fiú mellett rengeteg fiús játék megfordult már a kezeim között, de az örök kedvenc, az autópályás játszószőnyeg stabilan őrzi előkelő helyét. Ellenfele csak az idő. Meg az ő vasfoga.

Nem is tudom pontosan hány különböző játszószőnyeget vettem már a gyerekeimnek. Volt közöttük kifejezetten babáknak való darab textilből, volt ilyen mintás, na, meg olyan mintás, lányos és fiús, strapabíró és kevésbé tartós, kicsi, nagy és nagyobb, de a gyerekeim mindegyiket szerették. Előfordult persze, hogy ideig-óráig nem használták az épp aktuális darabot, amely ilyenkor a sarokban várta feltekerve, hogy újra elővegyék, de olyan soha nem fordult elő, hogy egy-két hónapnál tovább is ott kellett volna árválkodnia.

A legmenőbbek persze az autópályát vagy városrészletet ábrázoló darabok voltak, főleg, amikor a fiúk már kinőttek a babakorszakból és eljött az idő, amikor a kezük egyszer csak – hogy, hogy nem – autóban folytatódott: reggel, este autókkal keltek és feküldtek, napközben meg csak úgy szorongatták és közben  mindig düzzsögtek hozzá. Nem tudom, hogy ez más családokban is így van-e, de hogy nálunk igen, az tuti. Előfordult olyan is, hogy egymással is düzzsögve beszélték meg, merre kéne fordulni a szőnyegre rajzolt útkereszteződésben és csodák csodájára tökéletesen jól megértették egymást.

Én azonban elsősorban nem azért vettem a gyerekeimnek játszószőnyeg, hogy legyen hol tologatni az autókat (mert azt végül is bárhol lehet), hanem azért, mert úgy vettem észre, hogy bármibe is fogtak játék címén, tuti, hogy előbb-utóbb a földön kötöttek ki és ha épp nem is autóztak, akkor is nagyon jó szolgálatot tett a játszószőnyeg, mert csak ripsz-ropsz alájuk kanyarítottam – akárhova – és mintha mi sem történt volna folytatódhatott a játék csak egy kicsit kényelmesebb és felfázásmentes körülmények között.

Így nem nekik kellett alkalmazkodni a körülményekhez és olyan helyet keresni a lakásban, ahol van szőnyeg (pl. a nappali, ahol nemcsak szőnyeg van, hanem a dolgozósarkom is), hanem a körülmények hozzájuk és ebből aztán mindketten csak profitáltunk: ők a rosszallásom/aggódásom nélkül autóversenyezhettek az emeleti gyerekfürdőben, ahol a fekete-fehér csempe olyan, mint az F-1 kockás zászló, nekem pedig cserébe cikkírás közben csak félóránként kellett egy-egy autómárkát az eszembe idézni és nem félpercenként. Ha!

Szóval, játszószőnyeg. Mint a fentiekből bizonyára kiderült, nekünk az eddig használt összes darab nagyon bevált, nem panaszkodhatok. Csak egy kicsit. Mert lehetne még jobb. Hogyan? Ha például nemcsak játszószőnyegként funkcionálhatna az aktuális darab, hanem mondjuk én is használhatnám tornázáshoz. Mert amióta a futást kényszerűségből abbahagytam, a gyógytorna lett a mindennapi mozgásformám. Ahhoz pedig jól jön egy szőnyeg. Amit bárhova leteríthetek, akár a futópálya mellé is. Csak úgy nosztalgiából.

Multifunkcionális játszószőnyeg? Naná! Egyedi mintával? Naná! Kézzel festve? Nem is kérdés! Már úgyis annyira megy nekem ez az alkotás dolog…

EKO Játszószőnyeg

Miután a legutolsó játszószőnyegünk megadta magát az idő vasfogának, új lehetőségek után kezdtem kutakodni.

Egy váratlan szerencsének köszönhetően épp ekkor érkezett egy ajánlat az EKO Játszószőnyeg magyarországi forgalmazójától, hogy próbáljuk ki az ő terméküket. Az EKO Játszószőnyeg ránézésre nem a hagyományos értelemben vett játszószőnyeg, ugyanis minta nélküli, cserébe viszont hat ragyogó színben készül.

Mi is az az EKO Játszószőnyeg?

 • új, hiánypótló termék Magyarországon, óriás méretű, mozgásfejlesztő baba játszószőnyeg
 • csúszásmentes (a legkisebbeknél ösztönzi a kúszást, mászást, az első lépésekhez stabil felület biztosít)
 • folyadék-  és víztaszító
 • 100 % MADE IN GERMANY
 • ÖKO-TEX Standard 100 minősítés
 • gyerekjáték a tisztántartása (mosható, porszívózható, a kisebb méret akár mosógépben is tisztítható)
 • BPA mentes, antiallergén (baba- és bőrbarát anyaga miatt már csecsemőkortól használható, akár babamasszázshoz is)
 • csúszásmentes és ütéscsillapító játszófelület
 • nagyobb gyerekek autózáshoz, kisvonatozáshoz, puzzle kirakáshoz vagy akár gyurmázáshoz is használhatják
 • a hagyományos szőnyeget is helyettesítheti, mert jól szigetel (de magára a szőnyegre is tehető védelemként)
 • kiváló fitness, pilates vagy jóga szőnyeg
 • bel- és kültéren is használható
 • három méretben kapható: MAUSI 120×120 cm, BUBO 160×160 cm, JUMBO 180×180 cm
 • Bár a babakorból mi már rég kinőttünk, de az EKO Játszószőnyeg rengeteg olyan korfüggetlen tulajdonsággal is bír, amelyek nagyobb gyerekek mellett is hasznosnak, praktikusnak bizonyulhatnak.
 • Szóval, miért is ne?
 • A mintát majd megoldom én házilag, csak a többi, nekünk fontos tulajdonsága (többféle méret, gyerekbarát – BPA mentes – alapanyag, multifunkcionalitás, könnyű tisztíthatóság, kül- és beltéren egyaránt használható legyen) stimmeljen.
 • Már csak személyre kellett szabni. Ehhez pedig nem volt másra szükségem mint néhány szabad órára, pár tubus akrilfestékre és fedőlakkra, valamint néhány ecsetre meg egy kis fantáziára. (Na, jó egy sablon segítsége is jól jött a képzelőerőm beindításához.)