Játszószőnyeg ÖKO TEX tanúsítvánnyal

Érzékeny bőrű kisbabák számára is ajánljuk a játszószőnyegeinket

Egyre több kisbabának és kisgyermeknek vannak ekcémás tünetei, ez lehet egy enyhe bőrpír, de akár komoly allergiás reakciókkal is visznek babákat orvoshoz. Köztudott, hogy oda kell figyelni, arra, hogy mivel mosdatjuk a kicsiket, milyen testápolót használunk, milyen popsi krémmel kenjük a baba popsit. Arra azonban kevesebben figyelnek, hogy milyen ruhácskákba öltöztetik a babájukat vagy milyen játszószőnyegre fektetik le. Jogosan azt gondolja sok szülő, hogy elég az anyagösszetételre figyelni, azaz, ha rá van írva a textíliára, hogy 100% pamut az már elegendő. Holott a textíliákban fellelhető egyes káros anyagok akár hormonzavart, komoly ekcémás tüneteket is okozhatnak, illetve vannak rákkeltő káros anyagok is, amelyeket az ÖKO TEX követelményrendszer alapján végzett ellenőrzések kiszűrnek.

Minden egyes EKO Játszószőnyegünk rendelkezik az ÖKO TEX STANDARD 100 tanúsítvánnyal, méghozzá az ún. I. számú termékosztályra vonatkozó besorolással, azaz csecsemők és kisgyermekek által tartós és közeli bőrkontaktus esetén is biztonsággal használhatók.

A STANDARD 100 by ÖKO TEX egy világszerte egységes és független vizsgálati tanúsítási rendszer. A vizsgálat a textíliák és anyagok felhasználására összpontosul. Azaz minél intenzívebben érintkezik egy termék a bőrrel és minél érzékenyebb az adott bőr, annál szigorúbb követelmények alkalmazandók.  Az öko textil ezért kifejezetten ajánlható érzékeny bőrű kisbabáknak is.

Legyél Te is tudatos szülő, keresd a tanúsítvánnyal rendelkező baba termékeket!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete kifejezetten ajánlja az ÖKO TEX tanúsítvánnyal ellátott termékek vásárlását. Az Egyesület szerint ez egy megbízható védjegy, amely a határértékeket és kritériumokat évenként felülvizsgálja. A Tudatos Vásárlók Egyesülete oldalán olvashatjuk, hogy az ÖKO TEX követelmények egyértelműen túlmutatnak a hatályos nemzeti törvényeken és törvényi szabályozás területén. Azaz az ÖKO TEX követelményrendszer nem csak a törvényben tiltott és szabályozott anyagokra terjed ki (pl. rákkeltő színezékek, formaldehid, lágyítószer, nehézfémek, pentaklór-fenol), hanem a még törvényben nem szabályozott, de mai ismereteink szerint egészségügyi szempontból kérdéses anyagokra is (pl. allergén színezékek, szerves ónvegyületek).

Annak érdekében, hogy az EKO Játszószőnyegek maradéktalanul megfeleljenek a minőségi elvárásoknak és kizárólag a legmagasabban képzett szakember gárdával tudjunk dolgozni, – a tervezés, gyártás és kivitelezés területén egyaránt – minden egyes baba játszószőnyegünket Németországban gyártjuk. A legjobb minőség biztosításán túl fontos számunkra a fenntartható gyártás, a tisztességes munkabér, a biztos munkahelyek és a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés.