ÖKO-TEX 100 Tanúsítvány

Minden egyes EKO Játszószőnyeg termékünk rendelkezik az OEKO-TEX® STANDARD 100 terméktanúsítással, méghozzá az ún. I. termékosztályra vonatkozó besorolással, azaz csecsemők és kisgyermekek által tartós és közeli bőrkontaktus esetén is biztonsággal használhatók.

Az STANDARD 100 by OEKO-TEX® egy világszerte egységes, független vizsgálati és tanúsítási rendszer az egyes feldolgozási szakaszban lévő textil nyers-, félkész és késztermékek, valamint az alkalmazott kellékanyagok számára.

Az OEKO-TEX® ártalmas anyag vizsgálata alapvetően a textíliák és anyagok mindenkori felhasználására összpontosul. Minél intenzívebben érintkezik egy termék a bőrrel és minél érzékenyebb az adott bőr, annál szigorúbb humánökológiai követelmények alkalmazandók.

Ennek megfelelően négy termékosztályt különböztetünk meg, az I. termékosztályba soroljuk azokat a termékeket, amelyek csecsemők és kisgyermekek által tartós és közeli bőrkontaktus esetén is biztonsággal használhatók.

Az OEKO-TEX® STANDARD 100 terméktanúsításról bővebben itt olvashatsz:

STANDARD 100 by OEKO-TEX® – Bizalom a textíliában

A Textil- és ruhaipari vállalatok számára létrejött OEKO-TEX® -„Bizalom a textíliában” követelményrendszerről a Tudatos Vásárlók Egyesületének weboldalán is tájékozódhatsz:

Tudatos Vásárlók Egyesülete

Annak érdekében, hogy maradéktalanul megfeleljünk a minőségi elvárásoknak és kizárólag a legmagasabban képzett szakember gárdával tudjunk dolgozni, – a tervezés, gyártás és kivitelezés területén egyaránt – minden egyes termékünket Németországban gyártjuk.

A legjobb minőség biztosításán túl kiállunk a fenntartható gyártás, a tisztességes bér, a biztos munkahelyek és a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés mellett.