Mi mindenre jó egy minőségi HABTAPI szőnyeg?

Kúszás, mászás segítése habtapi szőnyeggel

A kisbaba megszületését követő néhány eufórikus hét után lassan elkezd a friss anyuka interneten is tájékozódni, hogy vajon jól fejlődik-e a kisbabája. A pár hónapos baba anyukájától már elkezdik kérdezni az ismerősök, hogy átfordul-e a hátára vagy a hasára a baba. Hat hónapos korától pedig mindenki azt lesi, hogy elkezdett-e már kúszni a kicsi. Mikor kezd kúszni a baba? – teszik fel a szomszédok az ártatlan kérdést. Az anyukák egy része ettől viszont megijedhet és siettetni szeretné a baba mozgásfejlődését. Akár visszük babatornára a kicsinket, akár csak otthon gyakorolunk, mindenképpen érdemes kicsit átalakítani a lakást.

Egy egészséges kisbaba esetén nincs is más dolgunk, csak, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk neki a mozgásfejlődéshez.

Pihe puha játszószőnyegek íves lelógókkal

Az első hetekben, az első 2-3 hónapban jó, ha van otthon egy pihe puha, színes hagyományos játszószőnyeg, színes – akár zenélő – forgókkal, amelyre ráfekteted a kisbabádat és azon játszotok egy kicsit. Az íves, színes lelógókat eleinte csak nézni fogja, majd néhány hét múlva megpróbálja elérni. Ha már ügyesedik a mozgása talán el is éri és megtapasztalja, hogy milyen, ha ő maga löki meg a lelógókat. Nagy öröm minden apró lépés egy baba mozgásfejlődésében, látni, ahogy tágul számára a világ. Ha a lelógókon van olyan anyagú játék, amit a szájába vehet, egy gumis rágóka például, akkor még azzal is eljátszat egy ideig a babád, jó lesz ínymasszírozásra. A lelógó kis játékok fejlesztik a szem és kézkoordinációt és jó hatással vannak a motorikus fejlődésre. A tapintás, hallás, látás mind-mind fejlődik így játék közben. Később a játékhidat leveheted és a játszószőnyeget akár falvédőként, akár a babaszoba díszítésére is használhatod.

3-6 hónapos kör között már elkezdenek átfordulni a babák. Ilyenkor a pihe puha, csúszós anyagú játszószőnyegek már nem annyira praktikusak. Kicsúszhat a kezük a babáknak és nem tudnak kitámasztani. Babatornára ezek a játékszőnyegek egyáltalán nem alkalmasak ilyenkor már. Babamasszázsra pedig egyáltalán nem ajánljuk, hiszen a krémet, amit a babamasszázshoz használunk nehéz kimosni, lemosni a textilről.  

Még mi mindenre jó egy habtapi játszószőnyeg : játékszőnyeg a hideg burkolat ellen!

A parketta és a hidegburkolat egyrészt nagyon hideg, másrészt csúszós is. Ha sokszor kudarcos élmény éri a kisbabát, mert kiszúzik a keze és sehogy sem halad a kúszással, akár el is mehet a kedve a gyakorlástól. Ráadásul sokszor koppan ebben a kezdeti fázisban, kúszás – mászás közben a kis fejük és kemény burkolat esetén ez szintén nem szerencsés. A hagyományos szőnyeg sem a legjobb megoldás, hiszen nehéz takarítani őket, a gyakori büfik a gyapjúszőnyegen pedig sok plusz munkát okoznak. Az sem egészséges, ha a pár hónapos kúszó mászó kisbaba összenyalja a hagyományos szőnyeget és ezáltal rengeteg szösz és más piszok a szájába kerül.

A habtapi játszószőnyegeink anyaga kiválóan szigetel a hideg ellen, kifejezetten ajánljuk babaszőnyeg helyett is, nem fog felfázni a babád, ha ezen ülve, fekve játszik. Kitűnően bírja a padlófűtést, így nyugodtan letehetjük közvetlenül padlófűtéssel ellátott felületre is. A nagyméretű játszószőnyegeinket tehetjük a konyhába, hideg burkolatra, vagy akár parkettára. Szépen mutat akkor is, ha már meglévő hagyományos babaszőnyegre, gyerekszőnyegre tesszük rá. Így például bátran gyurmázhatnak a gyerekek a gyerekszobában vagy kirakósozhatnak, autókázhatnak. Vonatpálya felépítése is sokkal könnyebb egy EKO Játszószőnyegen, hiszen sima a felülete.

Habtapi játszószőnyeg akár helyettesítheti a babaszőnyeget

Mivel nem csúszik, rátapad a felületre amelyre fektettük, így sokkal biztonságosabb is, mint egy hagyományos gyerekszőnyeg, babaszőnyeg. A tisztítása pedig összehasonlíthatatlanul könnyebb. Víz- és folyadéktaszító anyaga miatt könnyen lemosható a felülete, egy sima vizes szivaccsal akár. Porszívózhatjuk is a játékszőnyeget. Mosógépben is mosható, a mérete miatt inkább csak a MAUSI méretű Játékszőnyegünket ajánljuk mosógépbe való mosáshoz.

Habtapi szőnyeg babamasszázshoz, babatornához

A babamasszázsnak nagyon sok jó hatása van mind a babára, mind a mamára. Babamasszázs közben megszűnik a külvilág, csak a babára figyelünk, a szemébe nézünk, erősödik a kötődés köztünk. Jót tesz a baba bőrének, vérkeringésének, immunrendszerének és elsősorban nagyon élvezi a mama tapintását. Az EKO Játszószőnyeg mindehhez tökéletes felületet biztosít, hiszen bátran bekenhetjük krémmel, olajjal a baba testét, a játékszőnyeg anyaga nem fogja beszívni és könnyedén letörölhetjük egy kis vizes szivaccsal a felületét, ha végeztünk. A babamasszázs serkenti a baba emésztését, nyugtatja a babát, serkenti az izmokat is. Könnyen előfordulhat, hogy a babamasszázs közben esetleg pelenkáznunk kell, de ez sem gond, nem kell elmozdítanunk a babánkat, elvinni a pelenkázó asztalra, nyugodtan pelenkázzunk az EKO Játszószőnyegen, ha bármi mellé megy, könnyen letisztítjuk egy kis vizes ruhával, akár törlőkendővel.

A babatornához, gyógytornához, dévény gyógytornához is ajánljuk játékszőnyegeinket, hiszen ezeken nem csúszik a baba keze, lába és jól tompítja az esetleges eséseket. Ha jó meleg van a szobában nyugodtan vetkőztesd le a kisbabádat, hiszen az ÖKO TEX Tanúsítvánnyal rendelkező játékszőnyegeink anyaga antiallergén, még érzékeny bőrű kisbabák számára is biztonságos a közvetlen bőrkontaktus.